{ "title": "Kantaron Tohumu", "image": "https://www.kantaron.gen.tr/images/kantaron-tohumu.gif", "date": "20.01.2024 19:01:19", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına çok faydası olduğu için uzmanlar tarafından tüketilmesi gerektiği söylenmektedir. Kantaron Tohumu içerisinde var olan ve insan sağlığa çok yararlı olduğu bilinen, Hyperforin adı verilen madde bulunduğu için tüketmemiz gerekmektedir. Soğuk havalara dayanıklı olduğu için, ülkemizde sıklıkla yetiştirilmektedir. Bu bitki sadece Ekvatorda yetişmemektedir. Eğer Kantaron Tohumu alarak toprağa ekmek isterseniz, tohumları birkaç gün öncesinde su içerisinde bekletirseniz, tohumlar daha iyi filizlenecektir. Birçok kimyasal ilaç yapımında kullanıldığı bilinmektedir.

Kantaron Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Kullanım Şekli

Üç yemek kaşığı kadar Kantaron Tohumunu, iyice ezdikten sonra çaydanlık içerisinde bulunan 1.5 litre suyun içine atınız. Attıktan sonra kaynamasını bırakınız. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakarak, gün içerisinde içilmesi önerilmektedir. Özellikle de uykudan önce içmeniz önerilmektedir.

Kantaron Tohumunun Zararları Nelerdir?

6 aydan uzun süre kullanıldığı zaman vücudunuzda kaşıntı yapmaktadır. Kantaron bitkisinin, sadece tohumu değil. Aynı zamanda yaprağı ve çiçeği de insan sağlığına oldukça faydalı olmaktadır.
" } ] }