{ "title": "Kantaron Yağı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kantaron.gen.tr/images/kantaron-yagi-nasil-yapilir.gif", "date": "20.01.2024 16:01:11", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kantaron çiçeğinden yaklaşık olarak 1 orta büyüklükte kavanoz çıkmaktadır.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Öncelikle almış olduğunuz kantaron çiçeğini güzelce yıkayıp, kurutuyoruz. Çiçekleri ve sapını elimizle parçalara bölüyoruz ve bir kavanozun içerisine atıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken, asla çiçeklere makas ya da bıçak kullanmamanız olacaktır. Saf zeytinyağı kullanarak, kavanozun içini dolduruyoruz. Kavanozun ağzına bir tülbent koyuyoruz ve sıkıca kapatıyoruz. Kavanozun içerisinde bulunan Kantaronların mayalanması için mutlaka, özlerini daha kolayca salabilmesi için 5 gün boyunca güneşte bekletiyoruz. Böylece daha kolayca özlerini zeytinyağına salacaklardır.

5 gün bitiminde, kavanozun ağzını kapak ile kapatıyoruz ve hava almamasını sağlıyoruz. 45 gün boyunca, güneşte bekletiyoruz. 45 gün bitiminde, kavanozun içerisinde bulunan zeytinyağı ve kantaron çiçeği özünü salacağı için rengi koyulaşacaktır. Kırmızımsı bir renk gelene kadar güneşte bekliyoruz. Eğer yağımız kırmızımsı bir hal aldığı zaman, koyu renkli bir şişeye koyuyoruz ve karanlık bir yerde saklamamız gerekmektedir.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir?
" } ] }