{ "title": "Kantaron Yağı", "image": "https://www.kantaron.gen.tr/images/kantaron-yagi.jpg", "date": "19.01.2024 02:34:35", "author": "Şezerât", "article": [ { "article": "Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde birçok faydasının görüldüğü kantaron yağı kantaron bitkisinden elde edilmektedir. Kantaron yağı harici kullanımında, yaraya sürülerek kullanılır. Dahili olarak kullanımı ise kantaron yağının içilmesidir. Yalnız günde bir tatlı kaşığından fazla içilmemesi gerekir. Kantaron yağı 2-3 sene saklanabilir çünkü özelliğini korur, bozulmaz.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

 

Kantaron bitkisinin kurutulmuş çiçekleri kesilir. Yarım litrelik cam kavanozun içerisine koyulur. Daha sonra üzerini geçecek kadar sızma zeytinyağı doldurulur. Şişenin ağzını bir tülbent ile gererek kapatıp, güneş ışığında beş gün mayalanması için bekletilir. Beş günün sonunda şişenin kapağını kapatarak yine güneş gören bir yerde 45 gün bekletilir. Güneş ışığını bütün gün görmesi de fazla olur. Ya sadece sabah güneşi veya sadece öğle güneşini görecek şekilde uygun bir yerde bekletilmelidir. Ara sıra çalkalayarak karışması sağlanır. 45 günün sonunda tülbentten ve süzgeçten geçirilerek süzüp güneş görmeyen koyu renkli bir şişede saklanır. Cam kavanoz içerisinde saklanarak 2-3 yıl kullanılabilir.

Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?
" } ] }