{ "title": "Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?", "image": "https://www.kantaron.gen.tr/images/sari-kantaron-cayi-nasil-hazirlanir(1).jpg", "date": "19.01.2024 12:59:17", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sarı kantaron bitkisi pek çok hastalığın tedavisinde alternatif iyileştirici olarak tercih edilmektedir. Özellikle her yerde yetişmesi mümkün olan sarı kantaron bitkisi çoğunlukla Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'da yetiştirilmekte ve ticari olarak da satışı gerçekleşmektedir. Ülkemizde çoğunlukla yeşillik alanların daha çok olduğu bölgelerde yetişen sarı kantaron bitkisi, herhangi bir bakım gerektirmeksizin yetişip çoğalmaktadır.

Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?

Sarı kantaron çayını hazırlamak için gerekli olan malzemeler, 3 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron ve 1,5 su bardağı sıcak su. İlk olarak suyu bir demlik veya ısıtıcının içerisine alıp kaynatalım. Su bir taşım kaynadıktan sonra ocağın üzerinden indirelim. Kurutulmuş olan sarı kantaron bitkisinden bir su bardağının içerisine 3 çay kaşığı ilave edelim ve bitkinin üzerine de kaynamış olan suyu ilave edip bardağı ağzını bir kapak ile kapatalım.

Bu şekilde sarı kantaron çayını yaklaşık 5-6 dakika kadar demlemeye bırakalım ve sürenin ardından afiyetle tüketelim. Arzu ederseniz sarı kantaron çayınızın içerisine birkaç damla limon suyu ilavesi yapabilirsiniz.

Sarı Kantaron Çayının Sağlık İçin Faydaları Nelerdir?
Sarı Kantaron Çayını Hazırlarken Dikkat Edilecek unsurlar
" } ] }