{ "title": "Sarı Kantaron Çayının Faydaları", "image": "https://www.kantaron.gen.tr/images/sari-kantaron-cayinin-faydalari(1).jpg", "date": "19.01.2024 13:14:51", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika taraflarında çok yetiştirilmektedir. Ana vatanı ise Avrupadır ve sarı kantaronun canlı renklerde, yıldız şekline benzer çiçekleri bulunur. Çayı da hazırlanırken hem çiçeklerinden faydalanılır hem de sap kısımlarından.

Sarı kantaron bitkisi yetişmek için herhangi bir özel bakım ihtiyacı hissetmez ve yabani olarak her yerde yetişebilir. Yalnız bitki işleri uğraşan kişiler sarı kantaron bitkisi için çeşitli tarla ve bahçeler de yetiştiricilik yapmaktadır. Bitkinin en önemli faydası tam bir sakinleştirici olması ve içerisinde bulunan özel etkenler nedeniyle de anti depresan özelliği bulunmasıdır.

Bitki çaylarının tarihi çok eskiye dayansa da geçmişten bu yana sakinleşmek, zinde kalmak ve sağlık yaşam adına çok tercih edilmektedir. Özellikle bitki çaylarının hazırlanış ve demleme şekli siyah çay gibi olmamaktadır. Bu hususta herkesin ve özellikle bitki çaylarından hoşlanan kişilerin çayı hazırlarken itinalı olması gerekir. Demle süresi her çayın farklı olsa da 15-20 dakika genel olarak bir çayın demlenmesi için yeterli bir süre olmaktadır.

Sarı Kantaron Çayı Faydaları Nelerdir?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Nasıl Yapılır?

Öncelikle sarı kantaronun hem çiçeğini hem de sap kısımlarını çayda kullanabilirsiniz. Tazesini bulmanız mümkün ise çayını taze sarı kantaron bitkisi ile hazırlayabilirsiniz ve böylelikle daha faydalarından daha çok yararlanmış olursunuz. Ancak böyle bir imkânınız yok ise kurutulmuş olarak satın aldığınız sarı kantaron bitkisinden bir 3 çay kaşığı ölçüsünde bir bardağın içerisine alın. Üzerine ise bir su bardağı kaynar suyu ilave edip bardağın ağzına bir kapak veya çay tabağı kapatıp demlemeye bırakın.

Arzu ederseniz suyu bir pişirme kabı ya da çaydanlık da kaynatıp bitkide sıcak suyun üzerine boca edebilirsiniz. Ardından çayı 10 dakika kadar demlendirin ve ardından afiyetle tüketin. Eğer tadından hoşnut olmamış iseniz içerisine limon damlası ya da bal ilave edebilirsiniz.
" } ] }