Kantaron Faydaları

Kantaron Faydaları

Kantaronun Faydaları:Kantaron birden fazla isim ile anılmaktadır örnek verecek olursak kılıçotu, sarıkantaron, binbirdelikotu gibi.

Botanik Bilgi Verecek olursak Kantaron çentiyangillerden gelen bir veya iki senelik otsu bir bitkidir.
40-80 cm yüksekliğinde boyu olup tüysüz bir yapıya sahiptir.Yarıya kadar tek gövdeli dik ve 4 köşeli bir yapıya sahipken yarısından sonra oldukça sık bir şekille çatallanmaktadır.
Alt tarafta bulunan yapraklar yapışık bir şekilde rozet biçimindedir.Gövde kısmındaki yaprakların şekli ise uzun bir yumurtayı andırmaktadır gövdeye oturmuş ucu sivri biçimdedir. Bitkinin en üst tarafındaki yaprakları ise mızrak şeklindedir.
Çiçek özellikleri ise yaprakların ucunda parlak sarı renkli 5 parçalı ve kenarları ise siyah tüylüdür.Yaprakların boyları 8-14 cm arasında değişiklik göstermektedir.

Kantaron Bitkisinin bileşimi ise şu şekildedir ; Zamk, reçine pektin, hyperin, kolin,nikotin asidi, eritramin, frangulaemodinantranol, eritrosentaurin, eterik yağı, gensiopikrin, rutinkversitin, psevdohiperisin.

Kantaronun toplanış özellikleri

Kantaron Haziran ayının sonlarına doğru çiçeklenmeye başladığında yer mesafesinden 5-6 cm yukarıdan kesilerek bağ şeklinde istiflenir.
Havadar bir yerde kurutularak taze bir şekilde tentür yapımında kullanılabilir veya kaldırılabilir.

Kantaronun Genel Faydaları
  • İyi bir balgam söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Adet sancılarını hafifletir ve kas gevşetici özelliği bulunmaktadır.
  • Sinirsel rahatsızlıklara bağlı kekemeliklerde olumlu sonuçlar verebilir.
  • Menopoz bunalımlarına karşı rahatlatma özelliği vardır.
  • Soğuk algınlıklarına ve gribe karşı etkilidir.
  • ishale karşı çok etkindir.
  • Safra söktürücü ve ağrı kesici özelliğe de sahiptir.
  • Bir Hastalık sonrası vücudun tekrar eski direncini ve gücünü toplaması içinde kullanılır ve etkilidir.
  • Kan temizleyici özelliğe de sahiptir.
  • Romatizma ağrılarına çok faydalıdır hatta romatizma önleyebilme etkisine de sahiptir.

Kantaronun Kullanım şekline göre faydaları

Çay olarak kullanılırsa :Bir tatlı kaşığı kadar ince kıyılmış kantaronu demliğin içine koyarak ve demliğe 1 bardak su ekleyerek kaynama derecesinde kaynatılıp ocaktan alınarak 5-6 dakika üstü kapalı olarak demlendirilir.
  • Orta dereceli veya hafif depresyonlara karşı mümkün olduğunca yararı vardır.
  • Uyurken idrar çıkarma problemi de psikolojiye bağlı olduğu için bu probleme de iyi gelmektedir.
  • Uykusuzluk gerginlik,tedirginlik,,korku gibi problemlerde de iyi sonuçlar ortaya kor.
Tentür Olarak kullanılırsa:Ağzı geniş bir şişenin 5 de 1 ine kadar ince şekilde kıyılmış ve henüz çiçeklenme döneminde olan kantaron konur.
Üzerine 5 de üne kadar 35-40 derecelik alkol su karışımı alkol olarak kanyak veya votka olabilir.1-2 hafta kadar dinlendirilir ve arada sırada çalkalanmalıdır.Sonra güzel bir şekilde süzme işlemi uygulanarak koyu renkte olan şişelere konur .
  • Her türlü yanık veya güneş yakılarına karşı son derece etkilidir.
  • Her türlü yaraları iltihaplı sivilceleri ve birçok mikrobik cilt yaralarını pansuman yaparken kullanılır.
Yağ olarak kullanılırsa:Kapalı olmayan güneşli havalarda henüz tam olgunlaşmamış henüz çiçek halinde olan kantoranları toplayıp hafif bir şekilde ezilerek şeffaf kavanozlara konur.Kavanozun nerede ise boğaz kısmına kadar doldurulmalıdır.üzerine zeytinyağı ilave edilir ve mayalanma süreci boyunca 3-4 gün ağzı açık bir şekilde güneşte bekletilir.Sonra ise ağzı kapalı şekilde zaman zaman çalkalanarak 3-5 hafta dinlendirilir.
Kırmızı bir renk alan yağ çok iyi bir şekilde süzme işleminden geçirilerek koyu ortalama sıcaklıklarda olan ortamlarda koyu renkli şişelere konarak 1-2 yıl kullanılabilir.
  • Sinirsel kaynaklı mide ve karın ağrılarına karşın içilerek de tüketilebilir.
  • Zona hastalığına karşı etkili bir yöntemdir.
  • Ses kısılmaları na ve ses tellerinde ki sorunlara da iyi etki eder.
  • Boyun kaslarındaki veya herhangi bir bölgedeki kaslardaki kasılma ve gerginliklere karşı masaj yapılarak kullanılırsa faydalı olur.
  • Karnı ağrıyan bebeklerin ağrısını giderme de etkilidir.
Bitkilerde Şifa Vardır ..

Kantaron Faydaları Yorumları

şifre Kırmızı sayı

6 Yorum Yapılmış "Kantaron Faydaları"
Annem 83 Yaşında Mide Kanseri Kantoronu Nasıl Ne Şekilde Kullanabiliriz
Hülya Ergen . 18.05.2016
CEVAP YAZ
Eşimin 2 Bacagındada Varis Var 2 Kere Ameliyat Oldu Fakat Tekrarladı Acaba Kantoron Otu İyi Gelirmii Lütfen Bilgi Verirmisiniz
Asil Burak . 19.03.2014
CEVAP YAZ
Hamile Bayanlar Kullanabilirmi?
Ayhan Koçak . 10.02.2014
CEVAP YAZ
Ben Panik Atak Hastasiyim Bana Da Tavsiye Etdiler Bende Kullanicam Teyzem Gonderince Cunki Ben Azeriyim Ve Burda Yok Allah Herkesin Sifasini Versin Amin
Turkan . 20.06.2013
CEVAP YAZ
Bende Menüsküs Var Bu Kış Kantoron Yağı Sürdüm Ağrılarım Geçti Hastalığı Geçirmiyor Belki Ama Ağrılarından Kurtuldum Birkaçgün Sürüyorum Ağrılar Geçiyor On Gün Sonra Tekrar Sürüyorum .adele Ve Kas Ağrıları İçin Rahatlıkla Kullanabilirsiniz Allah Herkese Sağlık Versin
Ali Antalya . 30.05.2013
CEVAP YAZ
Bende Kullanıyorum Herkese Tavsiye Ederim En Azından Deneyin Görün
Ender Antakya . 18.05.2013
CEVAP YAZ
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğinden yakl...
Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı
Sarı kantaron yağı; özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılır, ancak güneş yanıklarından tutunda, romatizma tedavileri, yaraların mikrop kapmasını engellemesi ve benzeri gibi daha pek çok yerde de kullanılabilmektedir. Küçük bir şifa kaynağı ol...
Kırmızı Kantaron
Kırmızı Kantaron
Kırmızı kantaron, 10 ile 50 cm aralığında değişiklik gösteren iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı ve 4-5 parçalı, yaprakları sapsız ve yumurta şeklindedir. Ülkemizde Kanotu, Koyunkıran, Mayasılotu, Kepirotu, Binbirdelikotu ve Yaraotu d...
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya kadar namı süren, dünyanın pek çok ülkesinde filizlenmesi mümkün olan ve doğal olarak yetiş...
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde bir çok faydasının görüldüğü kantaron y...
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı kantaronun yan etkileri, fazla kullanımdan yahut aşırı hassasiyetinden dolayı ortaya çıkabilir. Genellikle Sarı kantaronun yan etkileri hafiftir. Ancak kişiden kişiye değişebilir.Sarı kantaron, altın renkli çiçeğinden dolayı bu adı almıştır. Pem...
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış kantaron yağı kantaron otundan elde edilir ve oldukça faydalı ve şifa dolu bir üründür. Kantaron bitkisi ülkenin çeşitli yerlerinde bulunmaktadır ve bu bitkinin birkaç rengi mevcuttur. Bu yazımızda iki rengini anlatmaya çalışacağız. Kır...
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron yağının saça faydaları oldukça fazladır. Saç diplerine ve genellikle saçlı derideki sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinde oldukça faydalıdır. Saçın kepeklenmesi, saç egzamalarında, saçta kullanılan kimyasal boyalardan kaynaklı ve kozmet...
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika taraflarında çok yetiştirilmektedir. Ana vatanı ise Avrupadır ve sarı kantaronun canlı renklerde, ...
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron yağı neye iyi gelir? Öncelikle kantaron yağının yapılan araştırmalar dahilinde sağlık için pek çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron bitkisinin hem yağı hem de çayı sağlık açısından oldukça yararlıdır. Yağı cilt güzelliği için ve haric...
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron yağının faydaları oldukça geniştir çünkü kantaron bitkisi bir çok kimyasal etken madde içermektedir. Bir bitkinin içerdiği kimyasallar o bitkinin yağının kullanılması ile daha fazla etkinlik kazanmaktadır. Yalnız faydalı yönlerinin o...
Yan Etkileri
Yan Etkileri
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hamilelik döneminde sarı kantaron kullanımının doğum kusurlarına yol açabileceği yönünde sonuçlara sahiptir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Sarı kantaron kullanan anne sütüyle...
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğind...
Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı
Sarı kantaron yağı; özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılır, ancak güneş yanıklarından tutunda, romatizma tedavileri, yaraların mikrop kapmasını engellemesi ve benzeri gibi daha pek çok yerde de kullanılabilmektedir. Küçük bir şifa kay...
Kırmızı Kantaron
Kırmızı Kantaron
Kırmızı kantaron, 10 ile 50 cm aralığında değişiklik gösteren iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı ve 4-5 parçalı, yaprakları sapsız ve yumurta şeklindedir. Ülkemizde Kanotu, Koyunkıran, Mayasılotu, Kepirotu, Binbirdelikotu ve...
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya kadar namı süren, dünyanın pek çok ülkesinde filizlenmesi mümkün olan ve doğal ol...
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde bir çok faydasının görüldüğü kan...
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı kantaronun yan etkileri, fazla kullanımdan yahut aşırı hassasiyetinden dolayı ortaya çıkabilir. Genellikle Sarı kantaronun yan etkileri hafiftir. Ancak kişiden kişiye değişebilir.Sarı kantaron, altın renkli çiçeğinden...
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış kantaron yağı kantaron otundan elde edilir ve oldukça faydalı ve şifa dolu bir üründür. Kantaron bitkisi ülkenin çeşitli yerlerinde bulunmaktadır ve bu bitkinin birkaç rengi mevcuttur. Bu yazımızda iki rengini anlatmaya çalışa...
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron yağının saça faydaları oldukça fazladır. Saç diplerine ve genellikle saçlı derideki sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinde oldukça faydalıdır. Saçın kepeklenmesi, saç egzamalarında, saçta kullanılan kimyasal boyalardan ka...
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika taraflarında çok yetiştirilmektedir. Ana vatanı ise Avrupadır ve sarı kantaronun canlı renk...
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron yağı neye iyi gelir? Öncelikle kantaron yağının yapılan araştırmalar dahilinde sağlık için pek çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron bitkisinin hem yağı hem de çayı sağlık açısından oldukça yararlıdır. Yağı cilt güzelliği için v...
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron yağının faydaları oldukça geniştir çünkü kantaron bitkisi bir çok kimyasal etken madde içermektedir. Bir bitkinin içerdiği kimyasallar o bitkinin yağının kullanılması ile daha fazla etkinlik kazanmaktadır. Yalnız...
Yan Etkileri
Yan Etkileri
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hamilelik döneminde sarı kantaron kullanımının doğum kusurlarına yol açabileceği yönünde sonuçlara sahiptir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Sa...
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron sabunu, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve cilde ve birçok sağlık sorunlarına iyi geldiği bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarla ispatlanmıştır. Vücuda hem dahili olarak hem de haricen kullanılabilir. Kantaron...
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sarı kantaron bitkisi pek çok hastalığın tedavisinde alternatif iyileştirici olarak tercih edilm...
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, 40-90 cm. uzunluğunda olan bir çiçektir. Bahar aylarında tahıl tarlalarında özellikle de buğday...
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron yağının cilde faydaları oldukça fazladır ve maliyeti de oldukça uygun bir bakım ağlamaktadır. Son yıllarda sağlık bakanlığının da ve doktorlarında sıcak baktıkları alternatif tıp ta denilen bitkiler ile tedavi oldukça öne çıkmış...
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya daha koyu renkli olabilen çiçeklerin güneşte toplanması gerekiyor. Pembe kantarona bazı yerlerd...
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına çok faydası olduğu için uzmanlar tarafından tüketilmesi gerektiği söylenmektedir. Kantaron ...
Sarı Kantaron Çayı
Sarı Kantaron Çayı
Sarı kantaron çayı, ana vatanı Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya olup günümüzde Kuzey Amerika da olmak üzere bir çok ülkede yetiştirilmektedir. Sarı kantaronun adından da anlaşılacağı gibi parlak yıldız şeklinde çiçekleri vardır. Özel bir bakıma...
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron, Kantaron 14. Yüzyıldan beridir kullanılan, her bölgede bulunabilen ve üzerinde sarı çiçekler açan önemli şifalı bir bitkidir. Halkın arasında sarı kantaron ya da binbirdelik otu olarak bilinir. Genel itibariyle sık...

 

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Kantaron Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağının Faydaları
Yan Etkileri
Kantaron Sabunu
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Mavi Kantaron
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Pembe Kantaron Yağı
Kantaron Tohumu
Sarı Kantaron Çayı
Yeşil Kantaron
Sarı Kantaronun Tarihi
Kantaron
Popüler İçerik
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron sabunu, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve cilde ve birçok sağlık sorunlarına iyi geldiği bilim adamları tarafından yapılan araşt...
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sar...
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, ...
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron yağının cilde faydaları oldukça fazladır ve maliyeti de oldukça uygun bir bakım ağlamaktadır. Son yıllarda sağlık bakanlığının da ve doktorl...
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya da...
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına ç...
Sarı Kantaron Çayı
Sarı Kantaron Çayı
Sarı kantaron çayı, ana vatanı Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya olup günümüzde Kuzey Amerika da olmak üzere bir çok ülkede yetiştirilmektedir. Sarı k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018