Yeşil Kantaron

Yeşil Kantaron

Yeşil Kantaron, Kantaron 14. Yüzyıldan beridir kullanılan, her bölgede bulunabilen ve üzerinde sarı çiçekler açan önemli şifalı bir bitkidir. Halkın arasında sarı kantaron ya da binbirdelik otu olarak bilinir. Genel itibariyle sık görüldüğü yerler yeşilin bolca bulunduğu tepeler, bayırlar, yokuşlar ve yaylalardır. İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte filizlenen çiçekleri sonbaharın sonuna doğru dökülmeye başlar.

Çiçeklerinden ve köklerinden faydalanılan yeşil kantaron bitkisinin insan sağlığı açısından inanılmaz derecede faydaları bulunmaktadır.

Şemsiye gibi şekilde açan yeşil kantaron altın sarısı renginde olmakla birlikte çiçekleri beş parçaya ayrıldığı gözlenir. Kenarlarında koyu siyah renkli tüyler ile çevrilmiş güzelliği ile tam bir doğa harikasıdır. Yeşil Kantaron bitkisini yüksek ışığa karşı tuttuğunuzda ise, içerisinde bol miktarda bulunan yağ guddeleri de noktacıklar halinde ortaya çıkıyor. İşte bu ortaya çıkan yağ noktalarından dolayı bu bitkiye "binbirdenlik"de denilmiştir.

Yeşil Kantaron çiçeğini oluşturan bileşenlerin tanen, uçucu yağlar, hipericin, karoten, flavon türevleri, acı maddeler, zamk, reçine, vitamin C ve resin oluşturmaktadır. Bu bileşenler kantaron çiçeğinin incelenmesi ile bilinebilen bileşenleridir ve de tespit edilemeyen başka içerikleri de bilinmektedir.

Yapılan araştırmalar sonucunda Yeşil kantaron çiçeğinin hiç bir zararlı etkisi görülmemiştir. Doğal olarak yetişen bu sarı mucizevi bitiki antideprasan olarak kullanıldığı zaman depresyonun bir numaralı tedavi ilacıdır olduğu değerlendirilmektedir.

İçeriğinde bulunan hiperisin beyin sinirlerini yumuşattığı ve kişiye rahatlık verdiği gözlenmiştir.

Yeşil Kantaron Yararları

  • İştah açar aynı zamanda da yüksek ateş oluştuğunda ateşi düşürür.
  • Mide ağrılarının tedavi edilmesinde faydalıdır.
  • Vücuda enerji vererek direnci artırmaktadır.
  • Gastrit ve ülser tedavileri için de bire bir doğal ilaç olduğu belirtilmektedir.
  • Kadınların adet döneminde yaşadıkları kasık ağrılarının azalmasında yardımcı olur.
  • Doğal bir kas gevşetici özelliği vardır ve sinirlere iyi gelmektedir.
  • Öksürüğü keser göğsün yumuşamasını sağlar.
  • Çocuklarda korkuya bağlı gelişen gece uykuda işeme gibi durumlarda yararları görülmüştür.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirir. Mesanede oluşmuş taşları eriterek düşmesini sağlamaktadır.
  • Bel ve sırt ağrıları için yağı çıkarılmak suretiyle masaj uygulanır. Yağı ile yapılan masaj ağrıyı geçirir.
  • Bebeklerde ortaya çıkan gaz sorunlarını ve karın ağrılarını geçirir.
  • Kaynatılıp içilmesi ile ses kısıklığını giderir.
  • Zona hastalığında ispatlanmış faydaları bulunmaktadır.
  • İshal durumlarını keser ve grip rahatsızlığını iyileştirir.
  • Kantoran yağının alın şakağına sürülerek masaj yapılması halinde baş ağrısını geçirir.
  • Balgama ve idrar söktürücü özelliği vardır.
  • Antiseptik özelliği bulunur. Bu özelliği ile yaraları geçirir.
  • Bağırsak solucanlarını söküp atar.
  • Nikotin, kafein ve alkolün vücudumuza verdiği zararı ortadan kaldırır ve aynı zamanda da bağımlılığı yok eder. Bu özelliği ayrıca bilimsel araştırmalar ile ispat edilmiştir.
  • Kanser tedavilerinin yanı sıra kantaron bitkisinin kullanımı tedaviyi da da hızlandırır. Özellikle de kanseri oluşturan tümörün ortadan kalkmasında büyük fayda sağlamaktadır.
  • HIV virüsü tedavisi için kullanımı virüsün ortadan kalkmasına vesile olur.

Yeşil Kantaron Kullanım Şekli

  • Günümüzde ciddi bir artış görülen depresyon sorunları için tablet halinde hazırlanmış ilaçlar kullanılmalıdır.
  • Kadınlar menopoz dönemlerinde ateş basması ve sinirlilik hali yaşarlar. Bu durumlarda yeşil kantaron ilacı önerilmektedir.
  • Gargara yapılması ile ağızda meydana gelmiş olan yaraların iyileşmesini gerçekleştirir.
  • Sinirlerin gevşemesi için çayı yapılarak tüketilebilir.
  • Yeni sarılık teşhisinde çayları tedavi edici özelliktedir fakat ilerlemiş sarılık için yeşil kantaron yağının hapı kullanılmalıdır.
  • Yeşil Kantaron çayının soğutularak her gün sabah ve akşam yüzün yıkanması ile sivilce ve akneleri geçirir.
  • Banyo suyuna yeşil kantaron çayı eklenerek duş alınması rahatlama ile birlikte kasların gevşemesini sağlamaktadır.

Yeşil Kantaron Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Yeşil Kantaron"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğinden yakl...
Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı
Sarı kantaron yağı; özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılır, ancak güneş yanıklarından tutunda, romatizma tedavileri, yaraların mikrop kapmasını engellemesi ve benzeri gibi daha pek çok yerde de kullanılabilmektedir. Küçük bir şifa kaynağı ol...
Kırmızı Kantaron
Kırmızı Kantaron
Kırmızı kantaron, 10 ile 50 cm aralığında değişiklik gösteren iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı ve 4-5 parçalı, yaprakları sapsız ve yumurta şeklindedir. Ülkemizde Kanotu, Koyunkıran, Mayasılotu, Kepirotu, Binbirdelikotu ve Yaraotu d...
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya kadar namı süren, dünyanın pek çok ülkesinde filizlenmesi mümkün olan ve doğal olarak yetiş...
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde bir çok faydasının görüldüğü kantaron y...
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı kantaronun yan etkileri, fazla kullanımdan yahut aşırı hassasiyetinden dolayı ortaya çıkabilir. Genellikle Sarı kantaronun yan etkileri hafiftir. Ancak kişiden kişiye değişebilir.Sarı kantaron, altın renkli çiçeğinden dolayı bu adı almıştır. Pem...
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış kantaron yağı kantaron otundan elde edilir ve oldukça faydalı ve şifa dolu bir üründür. Kantaron bitkisi ülkenin çeşitli yerlerinde bulunmaktadır ve bu bitkinin birkaç rengi mevcuttur. Bu yazımızda iki rengini anlatmaya çalışacağız. Kır...
Kantaron Faydaları
Kantaron Faydaları
Kantaronun Faydaları:Kantaron birden fazla isim ile anılmaktadır örnek verecek olursak kılıçotu, sarıkantaron, binbirdelikotu gibi.Botanik Bilgi Verecek olursak Kantaron çentiyangillerden gelen bir veya iki senelik otsu bir bitkidir.40-80 cm yüksekli...
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron yağının saça faydaları oldukça fazladır. Saç diplerine ve genellikle saçlı derideki sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinde oldukça faydalıdır. Saçın kepeklenmesi, saç egzamalarında, saçta kullanılan kimyasal boyalardan kaynaklı ve kozmet...
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika taraflarında çok yetiştirilmektedir. Ana vatanı ise Avrupadır ve sarı kantaronun canlı renklerde, ...
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron yağı neye iyi gelir? Öncelikle kantaron yağının yapılan araştırmalar dahilinde sağlık için pek çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron bitkisinin hem yağı hem de çayı sağlık açısından oldukça yararlıdır. Yağı cilt güzelliği için ve haric...
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron yağının faydaları oldukça geniştir çünkü kantaron bitkisi bir çok kimyasal etken madde içermektedir. Bir bitkinin içerdiği kimyasallar o bitkinin yağının kullanılması ile daha fazla etkinlik kazanmaktadır. Yalnız faydalı yönlerinin o...
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğind...
Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı
Sarı kantaron yağı; özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılır, ancak güneş yanıklarından tutunda, romatizma tedavileri, yaraların mikrop kapmasını engellemesi ve benzeri gibi daha pek çok yerde de kullanılabilmektedir. Küçük bir şifa kay...
Kırmızı Kantaron
Kırmızı Kantaron
Kırmızı kantaron, 10 ile 50 cm aralığında değişiklik gösteren iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı ve 4-5 parçalı, yaprakları sapsız ve yumurta şeklindedir. Ülkemizde Kanotu, Koyunkıran, Mayasılotu, Kepirotu, Binbirdelikotu ve...
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya kadar namı süren, dünyanın pek çok ülkesinde filizlenmesi mümkün olan ve doğal ol...
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde bir çok faydasının görüldüğü kan...
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı kantaronun yan etkileri, fazla kullanımdan yahut aşırı hassasiyetinden dolayı ortaya çıkabilir. Genellikle Sarı kantaronun yan etkileri hafiftir. Ancak kişiden kişiye değişebilir.Sarı kantaron, altın renkli çiçeğinden...
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış kantaron yağı kantaron otundan elde edilir ve oldukça faydalı ve şifa dolu bir üründür. Kantaron bitkisi ülkenin çeşitli yerlerinde bulunmaktadır ve bu bitkinin birkaç rengi mevcuttur. Bu yazımızda iki rengini anlatmaya çalışa...
Kantaron Faydaları
Kantaron Faydaları
Kantaronun Faydaları:Kantaron birden fazla isim ile anılmaktadır örnek verecek olursak kılıçotu, sarıkantaron, binbirdelikotu gibi.Botanik Bilgi Verecek olursak Kantaron çentiyangillerden gelen bir veya iki s...
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron yağının saça faydaları oldukça fazladır. Saç diplerine ve genellikle saçlı derideki sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinde oldukça faydalıdır. Saçın kepeklenmesi, saç egzamalarında, saçta kullanılan kimyasal boyalardan ka...
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika taraflarında çok yetiştirilmektedir. Ana vatanı ise Avrupadır ve sarı kantaronun canlı renk...
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron yağı neye iyi gelir? Öncelikle kantaron yağının yapılan araştırmalar dahilinde sağlık için pek çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron bitkisinin hem yağı hem de çayı sağlık açısından oldukça yararlıdır. Yağı cilt güzelliği için v...
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron yağının faydaları oldukça geniştir çünkü kantaron bitkisi bir çok kimyasal etken madde içermektedir. Bir bitkinin içerdiği kimyasallar o bitkinin yağının kullanılması ile daha fazla etkinlik kazanmaktadır. Yalnız...
Yan Etkileri
Yan Etkileri
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hamilelik döneminde sarı kantaron kullanımının doğum kusurlarına yol açabileceği yönünde sonuçlara sahiptir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Sa...
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron sabunu, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve cilde ve birçok sağlık sorunlarına iyi geldiği bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarla ispatlanmıştır. Vücuda hem dahili olarak hem de haricen kullanılabilir. Kantaron...
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sarı kantaron bitkisi pek çok hastalığın tedavisinde alternatif iyileştirici olarak tercih edilm...
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, 40-90 cm. uzunluğunda olan bir çiçektir. Bahar aylarında tahıl tarlalarında özellikle de buğday...
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron yağının cilde faydaları oldukça fazladır ve maliyeti de oldukça uygun bir bakım ağlamaktadır. Son yıllarda sağlık bakanlığının da ve doktorlarında sıcak baktıkları alternatif tıp ta denilen bitkiler ile tedavi oldukça öne çıkmış...
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya daha koyu renkli olabilen çiçeklerin güneşte toplanması gerekiyor. Pembe kantarona bazı yerlerd...
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına çok faydası olduğu için uzmanlar tarafından tüketilmesi gerektiği söylenmektedir. Kantaron ...
Sarı Kantaron Çayı
Sarı Kantaron Çayı
Sarı kantaron çayı, ana vatanı Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya olup günümüzde Kuzey Amerika da olmak üzere bir çok ülkede yetiştirilmektedir. Sarı kantaronun adından da anlaşılacağı gibi parlak yıldız şeklinde çiçekleri vardır. Özel bir bakıma...

 

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Kantaron Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağının Faydaları
Yan Etkileri
Kantaron Sabunu
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Mavi Kantaron
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Pembe Kantaron Yağı
Kantaron Tohumu
Sarı Kantaron Çayı
Yeşil Kantaron
Sarı Kantaronun Tarihi
Kantaron
Popüler İçerik
Yan Etkileri
Yan Etkileri
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hamilelik döneminde sarı kantaron kullanımının doğum kusurlarına yol açabileceği yönünde sonuçlara sahi...
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron sabunu, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve cilde ve birçok sağlık sorunlarına iyi geldiği bilim adamları tarafından yapılan araşt...
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sar...
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, ...
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron yağının cilde faydaları oldukça fazladır ve maliyeti de oldukça uygun bir bakım ağlamaktadır. Son yıllarda sağlık bakanlığının da ve doktorl...
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya da...
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına ç...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018