Sarı Kantaron Çayının Faydaları Sarı kantaron çayı, özellikle panik atak sorunlarına iyi gelmesiyle bilinir. Bu bitki, Batı Asya ve Kuzey Afrika bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilir. Ana vatanı ise Avrupa'dır ve sarı kantaronun canlı renklerde, yıldız şeklinde çiçekleri bulunur. Çayı hazırlanırken hem çiçeklerinden hem de sap kısımlarından faydalanılır. Sarı kantaron bitkisi, özel bakım gerektirmeden yabani olarak her yerde yetişebilir. Ancak, bitki işleriyle uğraşan kişiler, sarı kantaron bitkisini çeşitli tarlalar ve bahçelerde yetiştiricilik yaparak üretirler. Bitkinin en önemli faydası, tam bir sakinleştirici olması ve içerisinde bulunan özel etkenler nedeniyle anti-depresan özellikte bulunmasıdır. Bitki çaylarının tarihi çok eskiye dayansa da, geçmişten bu yana sakinleşmek, zinde kalmak ve sağlıklı yaşam adına çok tercih edilmektedir. Özellikle bitki çaylarının hazırlanış ve demleme şekli, siyah çay gibi olmamaktadır. Bu hususta herkesin ve özellikle bitki çaylarından hoşlanan kişilerin çayı hazırlarken itinalı olması gerekir. Demleme süresi her çayın farklı olsa da, genellikle 15-20 dakika, bir çayın demlenmesi için yeterli bir süre olmaktadır.
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Nasıl Yapılır? Öncelikle sarı kantaronun hem çiçeğini hem de sap kısımlarını çayda kullanabilirsiniz. Tazesini bulmanız mümkün ise çayı taze sarı kantaron bitkisi ile hazırlayabilirsiniz ve böylelikle faydalarından daha çok yararlanmış olursunuz. Ancak böyle bir imkânınız yok ise kurutulmuş olarak satın aldığınız sarı kantaron bitkisinden 3 çay kaşığı ölçüsünde bir bardağın içerisine alın. Üzerine bir su bardağı kaynar suyu ilave edip bardağın ağzına bir kapak veya çay tabağı kapatıp demlemeye bırakın. Arzu ederseniz suyu bir pişirme kabı ya da çaydanlıkta kaynatıp bitkiyi sıcak suyun üzerine boca edebilirsiniz. Ardından çayı 10 dakika kadar demlendirin ve ardından afiyetle tüketin. Eğer tadından hoşnut olmamış iseniz içerisine limon damlası ya da bal ilave edebilirsiniz. |