Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Kantaron yağının cilde faydaları oldukça fazladır ve maliyeti de oldukça uygun bir bakım ağlamaktadır. Son yıllarda sağlık bakanlığının da ve doktorlarında sıcak baktıkları alternatif tıp ta denilen bitkiler ile tedavi oldukça öne çıkmış ve sonuçları da gayet dikkat çekici olan tedavi şekillerinden biri olmuştur. Bu kabul gören ve uygulanmaya da başlanılan sistemin içerisinde rolü büyük olan bitkilerden bir tanesi de kantaron otudur.

Ülkemizde bolca buluna bilen bu otun bilinen iki türü vardır ve kırmızı çiçekli ve sarıçiçeklidirler. Bu otun yağının elde edilmesinin ardından çok sayıda hastalığın tedavisinde de kullanılabildiği ve olumlu sonuçlar da alına bildiği görülmektedir.

Kantaron yağının bilinen faydaları çok fazladır. İlk dikkati çeken özelliği mikrop kırıcı özelliğidir ve bu bağlamda ne gibi faydaların olacağı da az çok tahmin edilebilmektedir. Antiseptik özelliği sayesinde mevcut olan yaraların üzerinde mikrop üremesini önler, yaralarda her hangi bir iltihap oluşmasının önüne geçer, hücre yenileyici özelliği sayesinde açılmış yaraların hızla kapanmalarını ve yaranın yerinin eski haline gelmesinde oldukça fazla yardımcı olucu özellik taşır. Bütün bunların yanı sıra yaralarda meydana gelen ağrılarında büyük ölçüde azalmasını da sağlamaktadır

Özellikle bayanlar çok fazla özen göstermektedir, ciltlerinin bakımlı ve sağlıklı olmaları için. Kantaron yağının cilt üzerindeki etkileri de oldukça olumlu ve oldukça işlevseldir. Öne çıkan faydalarının ilk dikkati çekeni ise cilt hücrelerini yenileye bilme ve oluşan olumsuzlukların önüne geçebilme özelliğidir.

Kantaron Yağı yağlı ciltlerden şikâyetçi olanlar için oldukça yararlı olabilecek bir tedavi sistemi sağlamaktadır. Kantaron yağının cilt üzerinde bulunan güneşten oluşan lekelere ve kızarıklıklara oldukça iyi geldiği de görülmektedir. Mikrop kırıcı özelliği bulunan bu yağ siyah noktalara ve sivilcelere de iyi gelebilmektedir.

Kantaron yağının cilt üzerinde oldukça başarılı olan tedavisi sonucu ciltte pürüzsüz bir görünüm, cilt hücrelerinde ise yenilenme elde edilebilmektedir. Kantaron yağının uygulanmasın da dikkat edilecek hususlar ise şunlardır. Ağız yolu ile alınması halinde günde bir tatlı kaşığını geçmemesi dikkate alınmalıdır. En fazla önerilen yöntem ise bir pamuk yardımı ile az miktarda yağın uygulanacak bölgeye yumuşak hareketler ile yavaş bir biçimde sürülmesidir.

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Yorumları

şifre Kırmızı sayı

10 Yorum Yapılmış "Kantaron Yağının Cilde Faydaları"
Siyatik Agrisinada İyi Geliyomu Acaba
Nuray . 07.05.2018
CEVAP YAZ
Kaynatarak Suyunu Cilde Uygulayabilir Herhalde.bence Cilt Sorunlarına Birebir Gelecektir.daha Önce Neden Aklıma Gelmedi Ki?
Zehra Hümeyra . 23.02.2018
CEVAP YAZ
Siyah Noktaların Giderilmesinde Kullanılır Mı?
Hazal . 20.09.2017
CEVAP YAZ
Kiz Kardesimin Bacaklarinda sivri Sinek Yara İzleri Var Sursek Gecermi
Aleyna . 19.09.2017
CEVAP YAZ
Ellerimde Eğzama Hastalıgı Var Kantoran Yağı Faydalamıdır
Hikmet . 16.08.2017
CEVAP YAZ
Yüzümdeki Benleri Aldirdim Yara İzi Var Kantorun Yagi Sursem Geçermi
Gülsüm . 15.06.2017
CEVAP YAZ
Kantaron Yağı Bildiğim Kadarıyla Cilde Sürüldüğünde Güneşe Maruz Kalmaması Gerekiyor Cilde Zarar Verebilir
Ay . 14.06.2017
CEVAP YAZ
Ben Yeni Bademcik Ameliyatı Oldum Baya Ağrım Var Kantoron Yağından İçebilirmiyim Teşekkür Ederim
Esra . 14.06.2017
CEVAP YAZ
Slm Bende Çillerden Rahatsız Oluyorum Kaybolmasında Faydası Olurmu Kantaron Yağı Faydası Yada Başka Bir Bitki Yağı Önerir Misiniz Lütfen Detaylı Bilgi Verirseniz Sevinirim
Zübeyde . 02.06.2017
CEVAP YAZ
Yüzümde Çillerden Rahatsız Oluyorum Ne Yapmam Gerek Yardımcı Olursanız Menmun Olurum
Halime . 13.07.2016
CEVAP YAZ
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğinden yakl...
Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı
Sarı kantaron yağı; özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılır, ancak güneş yanıklarından tutunda, romatizma tedavileri, yaraların mikrop kapmasını engellemesi ve benzeri gibi daha pek çok yerde de kullanılabilmektedir. Küçük bir şifa kaynağı ol...
Kırmızı Kantaron
Kırmızı Kantaron
Kırmızı kantaron, 10 ile 50 cm aralığında değişiklik gösteren iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı ve 4-5 parçalı, yaprakları sapsız ve yumurta şeklindedir. Ülkemizde Kanotu, Koyunkıran, Mayasılotu, Kepirotu, Binbirdelikotu ve Yaraotu d...
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya kadar namı süren, dünyanın pek çok ülkesinde filizlenmesi mümkün olan ve doğal olarak yetiş...
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde bir çok faydasının görüldüğü kantaron y...
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı kantaronun yan etkileri, fazla kullanımdan yahut aşırı hassasiyetinden dolayı ortaya çıkabilir. Genellikle Sarı kantaronun yan etkileri hafiftir. Ancak kişiden kişiye değişebilir.Sarı kantaron, altın renkli çiçeğinden dolayı bu adı almıştır. Pem...
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış kantaron yağı kantaron otundan elde edilir ve oldukça faydalı ve şifa dolu bir üründür. Kantaron bitkisi ülkenin çeşitli yerlerinde bulunmaktadır ve bu bitkinin birkaç rengi mevcuttur. Bu yazımızda iki rengini anlatmaya çalışacağız. Kır...
Kantaron Faydaları
Kantaron Faydaları
Kantaronun Faydaları:Kantaron birden fazla isim ile anılmaktadır örnek verecek olursak kılıçotu, sarıkantaron, binbirdelikotu gibi.Botanik Bilgi Verecek olursak Kantaron çentiyangillerden gelen bir veya iki senelik otsu bir bitkidir.40-80 cm yüksekli...
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron yağının saça faydaları oldukça fazladır. Saç diplerine ve genellikle saçlı derideki sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinde oldukça faydalıdır. Saçın kepeklenmesi, saç egzamalarında, saçta kullanılan kimyasal boyalardan kaynaklı ve kozmet...
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika taraflarında çok yetiştirilmektedir. Ana vatanı ise Avrupadır ve sarı kantaronun canlı renklerde, ...
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron yağı neye iyi gelir? Öncelikle kantaron yağının yapılan araştırmalar dahilinde sağlık için pek çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron bitkisinin hem yağı hem de çayı sağlık açısından oldukça yararlıdır. Yağı cilt güzelliği için ve haric...
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron yağının faydaları oldukça geniştir çünkü kantaron bitkisi bir çok kimyasal etken madde içermektedir. Bir bitkinin içerdiği kimyasallar o bitkinin yağının kullanılması ile daha fazla etkinlik kazanmaktadır. Yalnız faydalı yönlerinin o...
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğind...
Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı
Sarı kantaron yağı; özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılır, ancak güneş yanıklarından tutunda, romatizma tedavileri, yaraların mikrop kapmasını engellemesi ve benzeri gibi daha pek çok yerde de kullanılabilmektedir. Küçük bir şifa kay...
Kırmızı Kantaron
Kırmızı Kantaron
Kırmızı kantaron, 10 ile 50 cm aralığında değişiklik gösteren iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı ve 4-5 parçalı, yaprakları sapsız ve yumurta şeklindedir. Ülkemizde Kanotu, Koyunkıran, Mayasılotu, Kepirotu, Binbirdelikotu ve...
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya kadar namı süren, dünyanın pek çok ülkesinde filizlenmesi mümkün olan ve doğal ol...
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde bir çok faydasının görüldüğü kan...
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı kantaronun yan etkileri, fazla kullanımdan yahut aşırı hassasiyetinden dolayı ortaya çıkabilir. Genellikle Sarı kantaronun yan etkileri hafiftir. Ancak kişiden kişiye değişebilir.Sarı kantaron, altın renkli çiçeğinden...
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış kantaron yağı kantaron otundan elde edilir ve oldukça faydalı ve şifa dolu bir üründür. Kantaron bitkisi ülkenin çeşitli yerlerinde bulunmaktadır ve bu bitkinin birkaç rengi mevcuttur. Bu yazımızda iki rengini anlatmaya çalışa...
Kantaron Faydaları
Kantaron Faydaları
Kantaronun Faydaları:Kantaron birden fazla isim ile anılmaktadır örnek verecek olursak kılıçotu, sarıkantaron, binbirdelikotu gibi.Botanik Bilgi Verecek olursak Kantaron çentiyangillerden gelen bir veya iki s...
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron yağının saça faydaları oldukça fazladır. Saç diplerine ve genellikle saçlı derideki sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinde oldukça faydalıdır. Saçın kepeklenmesi, saç egzamalarında, saçta kullanılan kimyasal boyalardan ka...
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika taraflarında çok yetiştirilmektedir. Ana vatanı ise Avrupadır ve sarı kantaronun canlı renk...
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron yağı neye iyi gelir? Öncelikle kantaron yağının yapılan araştırmalar dahilinde sağlık için pek çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron bitkisinin hem yağı hem de çayı sağlık açısından oldukça yararlıdır. Yağı cilt güzelliği için v...
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron yağının faydaları oldukça geniştir çünkü kantaron bitkisi bir çok kimyasal etken madde içermektedir. Bir bitkinin içerdiği kimyasallar o bitkinin yağının kullanılması ile daha fazla etkinlik kazanmaktadır. Yalnız...
Yan Etkileri
Yan Etkileri
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hamilelik döneminde sarı kantaron kullanımının doğum kusurlarına yol açabileceği yönünde sonuçlara sahiptir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Sa...
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron sabunu, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve cilde ve birçok sağlık sorunlarına iyi geldiği bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarla ispatlanmıştır. Vücuda hem dahili olarak hem de haricen kullanılabilir. Kantaron...
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sarı kantaron bitkisi pek çok hastalığın tedavisinde alternatif iyileştirici olarak tercih edilm...
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, 40-90 cm. uzunluğunda olan bir çiçektir. Bahar aylarında tahıl tarlalarında özellikle de buğday...
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya daha koyu renkli olabilen çiçeklerin güneşte toplanması gerekiyor. Pembe kantarona bazı yerlerd...
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına çok faydası olduğu için uzmanlar tarafından tüketilmesi gerektiği söylenmektedir. Kantaron ...
Sarı Kantaron Çayı
Sarı Kantaron Çayı
Sarı kantaron çayı, ana vatanı Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya olup günümüzde Kuzey Amerika da olmak üzere bir çok ülkede yetiştirilmektedir. Sarı kantaronun adından da anlaşılacağı gibi parlak yıldız şeklinde çiçekleri vardır. Özel bir bakıma...
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron, Kantaron 14. Yüzyıldan beridir kullanılan, her bölgede bulunabilen ve üzerinde sarı çiçekler açan önemli şifalı bir bitkidir. Halkın arasında sarı kantaron ya da binbirdelik otu olarak bilinir. Genel itibariyle sık...

 

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Kantaron Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağının Faydaları
Yan Etkileri
Kantaron Sabunu
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Mavi Kantaron
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Pembe Kantaron Yağı
Kantaron Tohumu
Sarı Kantaron Çayı
Yeşil Kantaron
Sarı Kantaronun Tarihi
Kantaron
Popüler İçerik
Yan Etkileri
Yan Etkileri
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hamilelik döneminde sarı kantaron kullanımının doğum kusurlarına yol açabileceği yönünde sonuçlara sahi...
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron sabunu, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve cilde ve birçok sağlık sorunlarına iyi geldiği bilim adamları tarafından yapılan araşt...
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sar...
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, ...
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya da...
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına ç...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018