Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron yağı, doğal tedavi yöntemleri arasında öne çıkan ve çeşitli sağlık yararları sunan bir üründür. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu yağ, psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklara karşı etkili bir destek sağlar. Kullanımı ve faydalarıyla ilgili detaylı bilgiler sunulmaktadır.
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?
04 Eylül 2024
Kantaron çiçeğini bulmak oldukça kolaydır. Mevsimine göre pazarlarda sıkça satılmaktadır. Eğer pazarlarda bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla temin edebilirsiniz. Büyük bir demet kantaron çiçeğinden yaklaşık olarak orta büyüklükte bir kavanoz elde edebilirsiniz.

Kantaron Yağı Yapımı


Öncelikle aldığınız kantaron çiçeğini güzelce yıkayıp, kurutmalısınız. Çiçekleri ve saplarını elinizle parçalara bölerek bir kavanoza koyun. Burada dikkat etmeniz gereken, asla çiçeklere makas ya da bıçak kullanmamanızdır. Kavanozun içini saf zeytinyağı ile doldurun. Kavanozun ağzına bir tülbent koyup sıkıca kapatın. Kantaron çiçeklerinin özlerini daha kolay salabilmesi için 5 gün boyunca güneşte bekletin. Bu süreçte özlerini zeytinyağına daha kolay salacaklardır.

5 günün sonunda, kavanozun ağzını kapak ile kapatın ve hava almamasını sağlayın. 45 gün boyunca güneşte bekletmeye devam edin. 45 günün sonunda, kavanozdaki zeytinyağı ve kantaron çiçeği özünü salarak rengi koyulaşacaktır. Yağ kırmızımsı bir renk alıncaya kadar güneşte bekletin. Yağ kırmızımsı bir renk aldığında, koyu renkli bir şişeye aktararak karanlık bir yerde saklayın.

Kantaron Yağının Faydaları


  • Kantaron yağı, yüzyıllar boyunca çeşitli hastalıklarda kullanılmıştır.
  • Psikolojik rahatsızlıklar için oldukça etkilidir.
  • Özellikle panik atak rahatsızlığı olanların tüketmesi önerilir.
  • Eklem iltihapları ve romatizma gibi rahatsızlıklarda faydalıdır.
  • Regl sancılarını hafifletir.
  • Endişe ve sıkıntıları daha kolay atlatmanıza yardımcı olur.
  • Reflü ve mide ağrıları gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Mide bulantısı ve ağrılarına iyi gelir.
  • Kanser tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
  • Damarları açar ve hücre yenilenmesini destekler.
  • Yara ve yanık tedavisinde kullanıldığında iyileşme sürecini hızlandırır ve iz kalmasını engeller.
  • Bakteri ve mikropların vücuttan atılmasını sağlar.
  • Grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Kantaron yağının daha birçok rahatsızlık ve hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Sacide 02 Haziran 2024 Pazar

Yağ kırmızıya dönüşmedi nedeni ne olabilir

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Yağın kırmızıya dönüşmemesi, kullandığınız malzemelerin veya tarifin doğru olup olmadığından kaynaklanabilir. Kırmızı rengin elde edilmesi için doğru miktarda baharat veya renklendirici kullanıyor olmadığınızdan emin olun. Ayrıca, yağın sıcaklığı ve pişirme süresi de renk değişiminde etkili olabilir.

soru
Sevgi 26 Mayıs 2024 Pazar

Elimde 7-8 yıllık kantoron yağı var bozulmuşmudur

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba, kantaron yağının raf ömrü genellikle 2-3 yıldır. 7-8 yıllık bir yağ bozulmuş olabilir. Rengi, kokusu ve yapısında değişiklik varsa kullanmamanı tavsiye ederim.

soru
Halil ibrahim 14 Nisan 2024 Pazar

kurutupta mı yapılıyor illaki yaş iken olmuyor mu birileride yaş yapın diyor beni doğru bilgiye ulaştırırsanız sevinirim

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Kurutulmuş olanın tadı ve kullanım ömrü daha uzun oluyor, ama yaş olarak da kullanılabilir. Yaş kullanırsanız daha çabuk tüketmeniz gerekir. Her ikisi de doğrudur, tercihe bağlı olarak değişir.

Çok Okunanlar
Sarı Kantaronun Tarihi
Sarı Kantaronun Tarihi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Mavi Kantaronun Faydaları Nelerdir?
Mavi Kantaronun Faydaları Nelerdir?
Kantaron Yağı Faydaları ve Kullanımı
Kantaron Yağı Faydaları ve Kullanımı
Kantaron Yağının Saça Faydaları Nelerdir?
Kantaron Yağının Saça Faydaları Nelerdir?
Ozonlanmış Kantaron Yağı Faydaları ve Kullanımı
Ozonlanmış Kantaron Yağı Faydaları ve Kullanımı
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri